Veelgestelde vragen


Het organiseren van een spetterende show of bijzonder evenement kan veel vragen oproepen. Hieronder kunt u op een aantal vragen het antwoord vinden. Staat uw vraag er niet tussen? Vindt u geen bevredigend antwoord? Neem dan contact op met ons via het contactformulier of via telefoonnummer 06-33228800.


Algemeen
Bob Draijer is de oprichter en de grote man achter XNtric Parademo. Sinds de jaren ’80 actief in het springen, en met meer dan 15 duizend sprongen achter zijn naam. Een groot gedeelte hiervan zijn tandemsprongen. Verder heeft hij de papieren om zowel in Nederland als in het buitenland elke mogelijke sprong uit te voeren, maar ook om op te treden als instructeur. XNtric heeft ondertussen al meer dan 700 parachutistendemo’s verzorgd, en is constant aan het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en uitdagingen.
XNtric Parademo werkt enkel en alleen met parachutisten die uitblinken in kennis en ervaring. Wij noemen ons niets de specialist in onmogelijke opgaven. Om uw show/sprong tot een succes te maken worden de beste materialen en mensen ingezet. En vergeet niet; uw wensen zijn hierin mede-bepalend. Wilt u 1 parachutist, of liever 40, XNtric Parademo levert.
Ja, springen is een relatief veilige bezigheid. Zowel het materiaal als de mensen zijn gebonden aan verplichte keuringen en certificaten. Natuurlijk zijn er altijd risico’s, bij ons weet u echter zeker dat er alleen gewerkt wordt met parachutisten met een ruime hoeveelheid aan kennis en ervaring.

Parashows
Nee, helaas kunnen wij nooit een garantie geven, behalve de garantie dat wij altijd onze uiterste best hiervoor doen.
Onze springers zijn gespecialiseerd in het landen op kleinere landingsplekken, mocht er op de grond geen plaats zijn dan kunnen wij eventueel op een plat dak landen, maar ook een landing in water is mogelijk.
Hiervoor kunnen verschillende redenen zijn. We hebben te maken met beperkingen die ons soms vanuit de overheid worden opgelegd voor wat betreft het gebruik van het luchtruim, verder kan het weer een grote spelbreker zijn.
Het gaat hier vooral om beperkingen voor tandemsprongen onder het directe aanvlieggebied voor Schiphol. Omdat wij dan van een grotere hoogte moeten springen dan bij een parachutistenshow. Neem daarom contact op om de wensen en mogelijke (alternatieve) locaties te bespreken.
Tijdens de sprong is het verplicht dat we de grond kunnen zien, zware bewolking kan hierdoor een belemmering vormen. Regen hoeft geen probleem te zijn.
Afhankelijk van het landingsterrein mag het niet te hard waaien, zoals bij kleine en moeilijke landingsterreinen. Op de dag zelf bepalen we of de sprong wel of niet door kan gaan. Uiteraard bespreken we dit met u.
Neem vooral contact met ons op! Geen verzoek is te gek. Wij bekijken samen met u de mogelijkheden. Als wij het niet kunnen, is het waarschijnlijk niet mogelijk.

Tandemsprong
Een normale gezondheid is voor het doen van een tandemsprong genoeg, raadpleeg bij twijfel uw eigen arts. Er zijn echter wel een aantal richtlijnen die we aanhouden. Valt u hierbuiten? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 
Belangrijk is dat u uw benen zelf kunt optillen. Bij mindervaliden kunnen wij per persoon de mogelijkheden bekijken en bespreken. 
Wij adviseren een minimale leeftijd van 8 jaar. Voor een minderjarige is er altijd een handtekening van een ouder of voogd nodig.
Een lichte verkoudheid is geen probleem. Maar springen wanneer je oren verstopt zitten, of met een flinke verkoudheid kan problemen opleveren met je holtes. Dit wordt dus afgeraden.
Allereerst; van harte gefeliciteerd! Ondanks dat springen tijdens de zwangerschap niet verboden is, raden wij het uit veiligheidsoogpunt af.
Nee, hoogtevrees is gerelateerd aan het contact hebben met de aarde.
Nee, iedereen krijgt voor de vrije val een springbril op.
Nee, helaas zijn wij beperkt door het weer. Bij dichte bewolking mag er niet gesprongen worden. Ook is het springen door de regen erg onprettig. Daarom zal uw sprong bij slecht weer (in overleg) worden verplaatst. De mogelijkheid voor u om optimaal te kunnen genieten van deze ervaring staat bij ons voorop.